Tótszentgyörgy
Tótszentgyörgy a Facebookon
 
 
Menü
 
Tótszentgyörgy címere

 

 

 
Tótszentgyörgy múltja

Dr. Királyi Ernő: Tótszentgyörgy és környéke. 3500 év története

Kolics Pál: A tótszentgyörgyi iskola története

 
Tótszentgyörgy krónikása

Szabadi Sándor: Az Isten hazasegített

Szabadi Sándor: Ormányság

Statisztikai adatok a községről - összeállította Szabadi Sándor

"Mivé lennénk a múltunk nélkül?" - interjú Szabadi Sándorral, a falu krónikásával

 
Tótszentgyörgy református lelkészei és az egyházközség története

Tótszentgyörgy református lelkészei 1789-től napjainkig

A tótszentgyörgyi egyházközség története

 

 
Emlékük szívünkben örökké él

Pethő Sándor emlékére

Dr. Királyi Ernő emlékére

 
Emléktáblák, emlékművek
 
Régi tárgyi emlékek
 
Tótszentgyörgyi házak
 
Épületek, építmények
 
Tótszentgyörgyi halastó
 
Tótszentgyörgy természeti értékei

Tótszentgyörgyi fás legelő

Kocsányos tölgyek

Fehér gólya fészke

Tótszentgyörgyi gólya 2016-ban

 
Tótszentgyörggyel kapcsolatos linkek

BAMA - Tótszentgyörgy

Baranya megyei járások

Baranya megyei önkormányzatok és közös önkormányzati hivatalok

Baranya megye kistérségei és települései

Baranya megyei Önkormányzat

Baranyai Református Egyházmegye gyülekezetei településenként

Gyalogló

Kaposvári Egyházmegye - Szent István király R.K. Plébánia, Nagydobsza

Magyarország templomainak galériája  - Tótszentgyörgy

Nagydobszai Közös Önkormányzati Hivatal

Nagydobszai Közös Önkormányzati Hivatal tótszentgyörgyi kirendeltsége

Szentgyörgy Helytörténetek

Szigetvár-Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás - Tótszentgyörgy

Szigetvári Járási Hivatal

Tótszentgyörgyi horgásztó

Tótszentgyörgy Község Weboldala

Tótszentgyörgy Községi Könyvtár

Tótszentgyörgy önkormányzat

Tótszentgyörgy települési választás eredményei - Helyi önkormányzati választás 2014

Tótszentgyörgy - Wikipédia

 
Környező települések

Kisdobsza

Kistamási

Merenye

Molvány

Nagydobsza

Nemeske

Patapoklosi

Pettend

Somogyhatvan

Szigetvár

 
Tótszentgyörgyi időjárás
 
Társalgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2008-10-02
 
Archívum

Ady Endre: Karácsony

Szvorák Katalin - Illés Lajos: Anyák napjára

 
Vendégkönyv
[17-1]

2015.12.24. 21:23 Idézet

Kedves Ibolya! Köszönöm a jó kívánságaidat.Én is Áldott,békés karácsonyi ünnepeket,és egészségben gazdag boldog újévet kívánok neked,és családodnak! Sajnálom anyukádat,apukád még él? Sajnos az én Édesanyám 1991-ben,az Édesapám 2003-ban,az Évi 2010-ben eltávoztak közülünk.Évi,1951-ben született,én 1955-ben. Nagyon örülök neki,hogy válaszoltál az írásomra. A Bakos Margit néni-Szőke Józsefné,a szomszédunk volt,gondolom emlékszel rá.Sajnos az idősebb fia,a Jóska  is meghalt,meghalt a másik fia a Géza,és a felesége az Éva is,kb.4-5 éve,még fiatalok voltak. Nagyon sokan meghaltak már a faluban,az 50-60-as korosztályból. Én Zala megyében élek,már 35 éve, 1 fiam van, Ő Skóciában él.Évente többször hazalátogatok,Évi családja ott él,férje,lánya annak férje és unokája. Még ott élnek az unokatestvéremék,Kerti Béláék is,talán emlékszel még rájuk. Addig látogass el,amig lehet. Kívánok neked és családodnak jó egészséget,és minden jót! Üdvözlettel.Klári


2015.12.11. 00:21 Idézet

Kedves Klári! Most, hogy 2 év után megnéztem az "új" bejegyzéseket, olvasom hozzászólásodat. Én az Évivel vagyok egy korosztály (1949-ben születtem Tótszentgyörgyön). A szüleimmel laktunk több alkalommal is laktunk a faluban a dédszüleimnél, ugyanis Anyukámat a  nagyszülei nevelték. Velem valóban nem találkoztál már jó régen. Utoljára 1990 környékén voltunk még Anyuval, a Férjemmel és a Kislányommal. Akkor haldoklott a Bakos néni. Anyu már alig tudott vele beszélni. Azóta Ő is meghalt 2007-ben. Bementünk a Werkmann Jancsiékhoz, megengedték, hogy megmutassam a családnak hol születtünk Anyuval. Mert mindketten abban a házban születtünk. Én is megöregedtem. Van 2 gyermekem és 3 unokám. Megpróbálom rábeszélni őket, hogy menjünk el a nyáron, amig tudok mozogni. A közelgő Ünnepek alkalmából minden jút és jó egészséget kívánok nektek: Ibolya

 


2014.06.11 19:19
Dombai Klára

„ Nagyon örülök,hogy több új képeket is látok.Gondoltam írok a Vendégkönyvbe,mivel több ismerős nevet látok.Pálfy Ibolya,emlékszem a szüleidre,nagyszüleidre is.Igen a Hegyiék után a W.János polgármester vette meg a házat,ma is Ő lakik benne.Veled talán 35-38 éve találkoztam. Scheibert Henrietta,akkor még általánosba jártál,mikor láttalak.Kustos János,most nem tudom,Irma néni férje,vagy fia.Rokonom.Kirizs Gyula,szüleit,testvérét is.Mindenkinek jó egészséget,minden jót kívánok! A készítőknek további jó munkát.

 


2015.03.13. 09:09 Idézet

Gyula üdvözöllek! Amikor a levelet elküldtem,eszembe jutott,hogy 3 lány testvéred van.Ibolya a legidősebb,utána az ikrek,ha jól emlékszem.Nem tudtam,hogy apukád már meghalt.Az enyém is,sajnos már 12 éve.Én örültem ennek a lehetőségnek,hogy létre jött a Tótszentgyörgy -G-Portál. Köszönet érte Királyi Ernő bácsinak,és lányának Katinak.Nekem a Pető Sanyi szólt,sajnos már ő sincs köztünk,hogy küldhetünk fényképeket,régieket,és újakat.Én örömmel válogattam a képeket,a fiam pedig elküldte a Sanyinak.Nagyon jó visszanézni,és emlékezni a régi öregekre,házakra. Sok régi emlék visszatér. Jó lenne ha azok közül is,akik régen elszármaztak a faluból,küldenének képeket.Én kívánok Neked, és családodnak minden jót! Klári

 


2015.02.11. 18:56 Idézet

Üdv Klára! Majdnem úgy van ahogyan írtad ..Valóban az út mellett laktunk valamikor..A szüleim nagyon régen elváltak aztán apám 1988-ban elhunyt. A családunkban én vagyok a legfiatalabb ,három nővérem van... Régebben nem érdekeltek az ilyen dolgok ,de ahogyan öregszem egyre jobban szeretnék többet tudni a régi időkről...Ez a mostani világ már nem az én világom. Köszönöm szépen a megkeresést . Minden jót kívánok!


2015.01.21. 17:36 Idézet

Kedves Heni! Olvasom a hozzászólásaidat,nagyon tettszik,én jobbára csak csendes ,,szemlélődő,,vagyok azon a bizonyos oldalon.Üdv.Neked!  Kedves Kirizs Gyula! Az Apukádat,és Anyukádat, a két ikerhugodat is ismertem,Somogyhatvanban laktatok,az úttól pár méterre.Gondolom a szüleid,jó egészségben vannak,a hugaid férjhez mentek.Nagyon szép kislányok voltak. Valóban Te vagy,aki a Kirizs nevet tovább viszi.A Tibinek is lányai vannak,Neked is. Nálunk is,a Dombai nevet még én viselem,sajnos. Ilyen az élet, változtatni rajta nem tudunk. Üdv.Neked is. 

 

 


2015.01.18. 11:54 Idézet

Dombai Klára köszönöm,hogy megemlitettél,hogy emlékszel rám! facebookon beszéltünk már.Szólits meg nyugodtan!


2014.11.29. 18:33 Idézet

Több mint 4 év után ismét,szeretnék mindenkit köszönteni...Igaz ez a falu nekem nem szülőfalum,de az én apám és az ő szülei innét származnak,nekem is sok szép gyerekkori emlékem van innét. ísok szeretettel gondolok arra a családra akinek én és leányom vagyunk sorban az utolsó tagjai. Mivel a Kirizs családnak pedig valószínűleg én vagyok az utolsó leszármazottja név szerint. Nagyon sajnálom,hogy nem tudunk semmit egymásról , ha viszonzatlanul is,minden jót kívánok rokonaimnak. ifj. Kirizs Gyula


2014.06.11. 19:19 Idézet

Nagyon örülök,hogy több új képeket is látok.Gondoltam írok a Vendégkönyvbe,mivel több ismerős nevet látok.Pálfy Ibolya,emlékszem a szüleidre,nagyszüleidre is.Igen a Hegyiék után a W.János polgármester vette meg a házat,ma is Ő lakik benne.Veled talán 35-38 éve találkoztam. Scheibert Henrietta,akkor még általánosba jártál,mikor láttalak.Kustos János,most nem tudom,Irma néni férje,vagy fia.Rokonom.Kirizs Gyula,szüleit,testvérét is.Mindenkinek jó egészséget,minden jót kívánok! A készítőknek további jó munkát.

 


2014.06.11. 18:58 Idézet

Bocsánat,most vettem észre hogy a Kovács Sándorról nem írtam,a szülői ház az én nagyszüleimé mellett volt-van.Erzsi eladta,már más lakik benne.Sándor bácsi,az én édesapám jó barátja volt.Schokker Ádámék elköltöztek Nagydobszára,már régen.További szép napot kívánok!

 


2014.01.26. 11:47 Idézet

Nagyon örülök neki, hogy ilyen szép bemutatkozó oldalt állítottatok össze. Ha esetleg még lehet bővíteni, szívesen elküldöm a dédnagyapám Ágoston József esküvői képét. Anyámat Tamás Ibolyának hívták, őt a nagyszülők nevelték és mindketten ott születtünk, ahol most a pogármester lakik (vagy lakott?) már nem tudom, hogy eladta-e a házat.


Válasz:

Kedves Ibolya! Örömmel várom a fotót, hogy feltölthessem a honlapra. Admin


2013.03.28. 10:04 Idézet

Szia Kati!Nézem épp a képeket és néhányat közülük  még nem láttam.A lakodalmas képeken szerintem a kisfiú fehér kabátban Fülöp Ilona fia Aracs Laci,aki ma Pécsen lakik és buszsoför,ha jól tudom.Anyukájával Ilonával anyukám gyakran találkozik Pécsen,hiszen közel laknak egymáshoz.Az egyik lakodalmas képen nagynénémet is felfedeztem vas erzsébetett aki akkor 20 éves volt.Nagyon örültem ennek a képnek.Kár,hoyg nem tesznek ki ujabbakat.Jó lenne ,ha kapnánk valahogy értesitést,ha valaki bejegyez,vagy ujjabb képet tesz ki.üdv.Heni


2012.04.08. 21:52 Idézet

Iskolai képek,Szellemi vetélkedö: Szigetváron balról a negyedik szerintem én vagyok.Vas Henriette (születtem 1961-ben)Tótszentgyörgyön jártam két évet 1967-69 .Elsö évet Hegedüsnénél másodikat Somogyvárinénél.Talán valaki olvassa soraimat és emlékszik még erre az idöre.


2012.04.08. 21:06 Idézet

Nagynéném Vas Erzsébet / egy "s"-el!/ aki 26 éve 45 évesen elhunyt több képen szerepel,nagy örömömre. Felleltem a nagynénémröl olyan fotókat amiket eddig nem ismertem. Én életem elsö három évében Tótszentgyörgyön laktam és két évet Tótszentgyörgyön jártam iskolába. Megható Tótszentgyörgy múltját igy összefoglalva látni. További fotók találhatók anyukámnál aki Pécsen lakik. Neki is vannak régi képei a birtokában,amiket szükség esetén szivesen rendelkezésre bocsájtunk. Nagyon köszönöm ezeket az információkat!


2011.06.24. 13:43 Idézet
Emlékező

KIRÁLYI ERNŐ ma lenne 85 éves!

Pótolhatatlan hiányát szívünkben érezve, emlékezzünk nagyszerű, bölcs, szeretetteles, különleges egyéniségére!

Nyugodjék békében!


2010.07.19. 07:46 Idézet

 Üdvözlök mindenkit! Legfőként a Kirizs családot! Sajnálom a már-már feledésbe tűnő rokoni kapcsolatot......


2010.04.04. 18:16 Idézet

A "Sétáló lányok" c. kép 3. szereplője Miholcsai Mária.

Mindenkit üdvözöl Kustos János


2010.01.31. 21:12 Idézet

 

A "Tótszentgyörgyi focisták" című képen (a 62-esen) a második játékos a Stokker Ádám.

 


Válasz:

Kedves Sándor!

Köszönjük az infót, így teljes lett a 62-es csapat névsora.


[17-1]

 
Telik-múlik az idő
 
Naptár
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
RENDEZVÉNYEK

FARSANG 2013.02.23.

NŐNAP 2010

FALUNAP 2009.07.19.

FALUNAP 2008

II. világháborús emlékmű avatása

Szentgyörgy nevű települések találkozói - 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2017

 
ÉLETKÉPEK ÉS ARCOK A MÁBÓL

A falu legidősebb lakói 2010-ben

A falu legfiatalabb lakója 2010-ben

Az örök Fradista

A község szolgálatában

A könyvtárban

Eboltás háznál

Régi barátok, volt iskolatársak találkozása - 2010.08.14.

Portré képek

Családi találkozó (Vas és Jenei család) - 2012. április

Látogatóban Szabadi Sándornál - 2012.05.01.

Szabadi Sándor bácsi 90. születésnapja - 2013.01.05.

Ignácz Zsolt és Horváth Éva esküvője - 2013.08.24.

 

 
ÉLETKÉPEK ÉS ARCOK A MÚLTBÓL

Legények az 1920-as évek végén

Leventék - csoportkép 1934-ből

Tótszentgyörgyi fiatalok az 1940-es években

Hölgyek az '50-es években

Lányok az 1950-es évek végén

Dombai József egy gyerekcsapat karéjában

Visnyei Gyuláné (Juli néni) és a Vegyesbolt

Önkéntes tűzoltók

Utcai terefere a tejcsarnokból jövet - az 1960-as években

János bátyánk és mindenki Jancsija

Vadászok

Lányok virággal

Barkaszi Pálné (Irénke) a postás táskával

Kézimunka szakkör záró ünnepség

Nőnapi ünnepség az 1970-es években

Szüreti báli felvonulás

Az utolsó konfirmálás Tótszentgyörgyön - 1992

Úrvacsora - 1992.08.01.

Régi barátok, volt iskolatársak találkozása

Baráti csevej

Portré képek

Kirándulás a tótszentgyörgyi legelőerdőn

Fürdőzés a patakban

Hazafelé a bekötőúton

Névadó szertartáson

Tótszentgyörgyi Mikulás - 1962-ben

Disznóölés utáni vacsora

Lányok 1966-ban

Tótszentgyörgyi fotók 1966-ból

Táncest - 1980

 

 
HAJRÁ TÓTSZENTGYÖRGY!
 
TÓTSZENTGYÖRGY KULTURÁLIS ÉLETE
 
ISKOLAI KÉPEK
 
ESKÜVŐI ÉS ELJEGYZÉSI KÉPEK
 
CSALÁDI KÖRBEN
 
MOSOLYALBUM - GYEREKFOTÓK
 
AGRÁRIUM
 
VILÁGHÁBORÚK VIHARÁBAN
 

Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~